/var/www/rentacartime.com/data/www/rentacartime.com/blogdetay.php on line 37
"> /var/www/rentacartime.com/data/www/rentacartime.com/blogdetay.php on line 44
"> /var/www/rentacartime.com/data/www/rentacartime.com/blogdetay.php on line 47
">

Antalya'da Araç Kiralamanın Tam Zamanı

Antalya araç kiralama ve online rent a car hizmeti Time Rent a Car'da. Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetimizden en uygun fiyatlarla yararlanmak ve Antalya'yı keşfetmek için hemen web sitemizi ziyaret edin!

Antalya'da Araç Kiralamanın Tam Zamanı

 

Akdeniz sahili boyunca uzanan, Türkiye‘de yaz turizmi denildiğinde akla ilk gelen yerdir Antalya.  Uçsuz bucaksız sahilleri ve eşsiz koyları, zengin tarihi mirası, enfes doğal güzellikleri, muhteşem manzaralarıyla Antalya, tarih, kültür ve doğa tutkunları için tam anlamıyla bir cennet.

Ülkemizde en fazla antik kente sahip olan Antalya, yılın büyük bir bölümünü güneşli geçiren iklimiyle yerli ve  yabancı turistlerin deniz, kum ve güneşe doydukları gözde bir turizm merkezi.

 

Antalya’da Görülmesi-Gezilmesi Gereken Yerler

 

1. Tarihi Kaleiçi

 

 

Antalya’nın tarihi merkezi Kaleiçi, etrafı surlarla çevrili ve birçok girişi bulunan, Antalya merkezde gezilecek en güzel yerlerden biri. Osmanlı Dönemi eserleri, kalesi ve eski evleriyle, şehir merkezinin cazibe noktası. Eski Antalya olarak bilinen Kaleiçi, Bergama Krallığı döneminde kurulmuş.İki sur ile çevrili Kaleiçi’nde gezerken daracık sokaklarında  Romalıların, Bizanslılar, Hristiyanların, Arapların, Müslümanların, Selçukluların ve Osmanlıların izlerini bulacaksınız 

Kaleiçi’ndeki balkonlu, cumbalı, , avlulu, bahçeli eski konaklar restore edilerek turizme kazandırıldığından geleneksel mimari dokusunu koruyan ender yerleşim yerlerinden biri. Canlı müzik yapan mekanları, şık kafe ve restoranlar ile pek çok butik pansiyonlar Kaleiçi’nde sizleri bekliyor. Çok sayıda nefis butik otellerden bir tanesini tercih edebilirsiniz burada. 

Hadrianus Kapısı, Hıdırlık Kulesi, Yivli Minare, Kesik Minare (yeni haliyle artık kesik değil), Antalya Oyuncak Müzesi, Akdeniz Medeniyetleri Enstitüsü ve Tarihi Liman Kaleiçi’nde görülecek yerler. Kaleiçi’ndeki dükkanlardan antikalar,  el yapımı halı ve kilimler, deri ürünleri ve seramik işleri alarak Antalya hatırası edinebilirsiniz.

2. Atatürk Kültür Parkı

 

Antalya Kaleiçi’nden,  Konyaaltı plajına kadar uzayan enfes bir park. Bir tarafta  falezler , diğer tarafta Akdeniz. Kaleiçi’nden başlayıp,  4 km boyunca parkı yürümeye değer. Kıyı kesimi boyunca bol bol fotoğraf çekebileceğiniz noktaları var. Bisiklet yolları, yürüyüş alanları ve deniz manzarası eşliğinde yemek yiyebileceğiniz cafeler ve restoranlarıyla günün her saatinde güvenle gezebileceğiniz bir park. Bu güzellikleriyle tüm parkı boydan boya yürümek yaklaşık 2 saat sürüyor.

Gitmişken yolun orta kesiminde bulunan  Antalya Müzesi'ni de görmeniz gerekir. Türkiye’ nin en modern Kongre ve Fuar Merkezlerinden olan Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi de bu park alanında yer alıyor.

Konyaaltı Plajı’na vardığınız noktada ise Akdeniz Kent Parkı (MiniCity Antalya) ve  Antalya Akvaryumu  ilginizi çekebilir.  Hemen yanında ise bir gününüzü ayıracağınız  Antalya’nın büyük su ve eğlence parklarından Antalya Aqualand Dolphinland yer alıyor. Parkta yürüyüş için günbatımını tercih etmek çok keyifli olacaktır.

3. Antalya Müzesi

 

Antalya Müzesi'nde  Anadolu'nun en eski yerleşmesi olan Alt Paleolitik Çağ'dan Roma Devri'ne kadar olan dönemi kapsayan bir koleksiyon ve Anadolu'da Osmanlı kültürünü yansıtan bir etnografya koleksiyonu sergileniyor.

Birinci Dünya Savaşı  sonunda, Antalya'nın İtalyan işgali altındayken bazı İtalyan arkeologları, medeniyet adına olduğunu ileri sürerek, merkez ve yakın çevredeki ören yerlerinde ele geçirdikleri çeşitli arkeolojik değerleri İtalyan Konsolosluğu'na taşıma girişimlerinde bulunmuşlardı. Bu girişimleri durdurmak amacıyla, Sultani öğretmeni olan Süleyman Fikri Bey(Erten) 1919'da yapmış olduğu girişimlerle, öncelikle merkezdeki eski eserleri toplayarak Antalya Müzesi'ni kurma yoluna gitmişti.

1922 yılında  Alaeddin Camii'nde kurulan, daha sonra 1972 yılında  bugünkü binasına taşınan Antalya Müzesi 13 teşhir salonu, çocuk bölümü ve açık hava galerilerinden oluşuyor. Sergilenen eserlerin tamamı yöreye aittir. Müzede doğa tarihi ve prehistorya koleksiyonu, tanrı ve imparator heykelleri, mezar kültlerine ait eserler, mozaik, sikkeler ve ikonalar ile etnografya eserleri görülebilir. Antalya Müzesi 1988'de Avrupa Konseyi Özel Ödülü'ne layık görüldü.

4. Konyaaltı Plajı

 

Yılın ortalama üç yüz günü havanın güneşli olduğu Antalya, dünyanın en güzel plajlarından birine ev sahipliği yapıyor.Şehrin merkezindeki konumuyla yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmezi olan Konyaaltı Plajı çevresinde oteller, cafeler, barlar ve gece kulüpleri yer alıyor.Konyaaltı Plajı yenilenen yüzü, çocuklarınız için oyun sahaları, bisiklet ve koşu yolları ile yerli ve yabancı turistleri cezbetmekte.

Konyaaltı plajında yaz aylarında gece denize giren kalabalığı görünce sizde kendinizi denize girmekten alıkoyamayacaksınız.

5. Lara Plajı

 

Antalya’daki Mavi Bayrak sahibi plajlardan birisi olan  Lara Plajı piknik yapmak isteyenlerin sıkça tercih ettiği yerler arasında.  Mangal keyfinden sonra kendinizi Akdeniz’in berrak sularına bırakabilirsiniz. Geniş ve ince kumlu bir plaja sahip olması Lara Plajı’nın en önemli avantajı.

Lara Plajı merkeze 30 dakika uzaklıkta yer alıyor. Özel aracınızla gelebileceğiniz gibi otobüslerle de kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.Özel aracınız yoksa Antalya araç kiralama seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

6. Termessos Antik Kenti

 

Türkiye’nin en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan Termessos Antik Kenti, 4,000 kişilik antik tiyatrosuyla tanınan ve milli parklar kapsamında koruma altında bulunan kent, agorası, etkileyici tiyatrosu ve ormanların çevrelediği tapınakları ile tarih ve doğa severler için Antalya’nın gezilmesi gereken yerleri arasında.

Antalya kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta, 1665 metre yükseklikteki Güllük Dağı'nın tepesinde doğal bir platform üzerine kurulan antik kent Termessosu fethedemeyen Büyük İskenderin “Bırakın kalsın, yolum daha çok uzun benim, ordumu bu kartal yuvasının önünde kaybedemem" dediği rivayetler arasındadır.

7. Karain Mağarası

 

Karain Mağarası, Türkiye’nin en büyük doğal mağaralarından biridir. Antalya’nın 30 km kuzeybatısında eski Antalya-Burdur Karayolu’na 6 km uzaklıkta bulunan Yağca Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Karain Mağarası’nda bulunan kalıntılar Paleolitik, Mezolitik, Neolitik ve bronz çağlarına ait izler barındırıyor. Güllük Dağı’nın yamacındaki mağara, üç galeriden oluşuyor. Antalya-Burdur Karayolu’nun 13’üncü km’sinde Karain işaret levhasından sola dönerek Karain Mağarası yoluna girince devam ettiğinizde karşınıza çıkıyor.(harita). Ayrıca Karain Mağarasına ulaşmak için 522 basamaktan oluşan merdivenlerden tırmanmak gerekiyor.Biraz yorulabilirsiniz :)

8. Düden Şelalesi

 

Antalya’nın en ünlü doğal güzelliklerinden biri olan Düden Şelalesi kimi zaman gürül gürül çağlayıp kimi zaman ipeksi bir beyazlıkta akarak doğanın en güzel hallerine bürünen,  huzurlu bir sığınak arayanlar için fırsattır. Şelalenin çevreleyen çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda keyifli yürüyüşler gerçekleştirebilirsiniz.

Adını akarsu tabanındaki su yutan deliklere verilen düdenden alan şelale Antalya şehir merkezinin 12 kilometre kuzeyinde bulunmaktadır. Aşağı Düden Şelalesi, Lara yakınındaki falezlerden denize dökülürken, Yukarı Düden Şelalesi’nin bulunduğu alan piknik ve mesire yeri olarak popüler bir adres.

Merkeze yakın olması; deniz, kum ve plaj için şehre gelen yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin Düden Şelalesi’ni ziyaret etme isteğini güçlendiriyor. Bilhassa yaz aylarında turist akınına uğrayan Düden Şelalesi, oldukça ihtişamlı görünümüyle hayranlık duygusu uyandırıyor. 40 metre yükseklikten akan suyun akışını izlemek müthiş bir keyif olacaktır.

9. Perge Antik Kenti

 

Bir zamanlar Pamfilya Bölgesine başkentlik yapmış Perge Antik Kentine görkemli Hellenistik giriş kapısından giriliyor. Kentin antik çağdaki heybetini gözler önüne seren  yapılar arasında dikdörtgen planlı agora, yüksek kuleler, anıtsal çeşmeler, sütunlu caddeler ve hamamlar  yer alıyor.

Kentin 15000 seyirci kapasiteli Helen-Roma mimarisindeki antik tiyatrosu, çok iyi korunmuş Stadion, Agora ve ortasında bir su kanalı olan Sütunlu Caddesi görülmeye değer. Tiyatronun yan tarafında bulunan , 12000 kişilik stadyum, eski çağlardan günümüze en iyi korunmuş stadyumlardan biridir

Hristiyanlığın yayılmasında en önemli rolü oynayan aziz St. Paul, iki defa burayı ziyaret ettiği için Hristiyanlık için oldukça önemli bir dini merkez olan  Perge Antik Kenti aynı zamanda  Kilikya-Pisidia ticaret yolunun üzerinde yer aldığından önemli bir yerleşim yeridir. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklenen Perge Antik Kenti, heykelleri ile de tanınıyor. Bulunan eserler, bugün Antalya Müzesi’nde sergilenmektedir.

9. Kurşunlu Şelalesi

 

Kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta olan , 1986 yılında keşfedildikten sonra tabiat parkı haline getirilip ziyarete açılan Kurşunlu Şelalesi, yemyeşil ağaçlarla çevrili patika yollar arasından yürüyerek ulaşılabilen saklı bir cennet. 
Yaklaşık iki kilometrelik bir kanyon içinde kalan şelale birbirine bağlı 7 küçük göletten oluşuyor.Antalya Aksu'da yer alan Kurşunlu Şelalesi, yeşilin ve mavinin ahenkle buluştuğu büyüleyici doğal güzelliği ile her yıl binlerce doğa severi ağırlıyor.

10. Aspendos Antik Kenti

 

Serik ilçesinin Belkıs Köyünde yer alan Aspendos Antik Kenti, . MS 2. yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilmiş, Antik Çağ'ın en iyi korunmuş devasa antik tiyatrosu neredeyse 2 bin yıldır sapasağlam ayakta. Muhteşem akustiği ile 1994 yılından beri her yaz bir opera ve bale festivaline ev sahipliği yapıyor.

Tiyatronun yaslandığı tepenin üzerinde daha başka yapıları da görmeniz mümkün. Derin bir vadiyle ikiye ayrılan tepede meclis binası, agora, bazilika ve anıtsal çeşme Aspendos’da tarih severleri cezbeden yerler arasında.

 

11. Side

 

 Side, Antalya’nın Manavgat ilçesinin sahil bölümünde yer alan, lüks otelleri,  tarihi kalıntıları,  hareketli çarşısı, ve kumsalları ile Antalya’nın doğu kıyılarının en popüler tatil merkezlerinden. 
Side Antik Tiyatrosu ve Apollon Tapınağı, Side’de görülmesi gereken tarihi yapılardır. Özellikle Sorgun Plajı, Titreyengöl Plajları ve Kumköy Plajı’nda kendinizi Akdeniz’in sıcak sularına bırakabilirsiniz.
Transfer hizmetlerini kullanarak yada Antalya Havalimanı’ndan araç kiralama hizmetimizi kullanarak 60 km uzaklıktaki  Side’ye  rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

 

12. Manavgat Şelalesi

 

Manavgat Nehri’nin 4-5 m’lik falezlerden aşağı düşmesiyle oluşan Manavgat Şelalesi, Antalya'nın doğa harikalarından bir tanesidir. Manavgat ilçesinde bulunan şelale, çok yüksekten düşmediği halde yüksek debisi sayesinde fotoğraf severler için enfes bir manzara oluşturuyor. Özellikle yaz aylarında turistlerin ilgisini çeken Manavgat Şelalesinin  kıyısında bulunan restoran, kır kahvelerinde bu güzel manzara eşliğinde çayınızı içebilir, acıktığınızda alabalık ziyafeti çekebilirsiniz.

Seleukeia Antik Kenti, Köprülü Kanyon Milli Parkı, Oymapınar Gölü, Aslanlı Mağara ve Boğaz Plajı ise Manavgat’ta diğer görülmesi gereken noktalardır.
 

13. Köprülü Kanyon

 

Köprülü Kanyon, Isparta’dan başlayan ve Antalya’da denize dökülen Köprüçay Vadisinde yer alan, Türkiye’nin en popüler rafting alanlarından birisidir. Birbirinden güzel dar vadilerin eşlik ettiği kanyonun mutlaka görülmesi gereken yerleri, Kızılçam ve makilik alanları yaygın olmakla birlikte 400 hektarlık saf Akdeniz serisi ormanından oluşan Köprülü Kanyon Milli Parkı  ve Köprülü Kanyon Antik Köprüsüdür. Kanyon şehir merkezine 85 km mesafededir.(harita)

14. Alanya

 

Gece hayatı ve tarihi geçmişiyle de meşhur olan Alanya, Türkiye’nin olduğu gibi dünyanın da en önemli turistik noktalarından birisidir. Muhteşem coğrafyası ve doğal güzellikleriyle göze çarpan Alanya’da görülmesi gereken yerlerden başlıcaları Alanya Kalesi,  Kleopatra Plajı,  Kızıl Kule,  Damlataş Plajı ve Mağarası, Fosforlu Mağara, Dim Çayı ve Mağarası, Sapadere Kanyonu, Alanya Müzesi ve Alanya Limanıdır. En az 2-3 günlük bir zaman ayırmanı gerekebilir.
Ulaşım için şehir içi dolmuşları tercih edebileceğiniz gibi özel aracınızı da tercih edebilirsiniz. Özel aracınız yoksa Alanya araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

 

15. Saklıkent Kayak Merkezi

 

Aynı gün içerisinde iki mevsimin birden yaşanabildiği ender yerlerden Saklıkent Kayak Merkezi, Beydağları üzerinde, 2,000 rakımlı ,Türkiye’nin denize en yakın kayak merkezidir. Nisan başlarında Antalya’ya giderseniz, özel bir deneyim olan, Saklıkent kayak Merkezinde kayak yapıp, aynı gün içerisinde aşağıya inip denize girmenin keyfini yaşayabilirsiniz. Kayak merkezinin Antalya merkezden bir buçuk saatte ulaşabiliyorsunuz..

 

16. Beydağları Olimpos Sahil Milli Parkı

 

Antalya’dan yönünüzü batıya çevirdiğinizde tüm ihtişamı ile şehre ve Akdeniz mavisine hakim konumu ile 1972’de milli park ilan edilen. Beydağları’nı görürsünüz. Yamaçları sedir ağacı ve çamlarla örtülü Beydağları, Teke Yarımadası’nda V şeklinde iki koldan oluşur

17. Kemer

 

Her yaşa, her türlü tatil ve eğlence anlayışına hitap eden Kemer, uzun tatil sezonu ile yaz tatillerinin vazgeçilmez adreslerinden biridir. Yeşil ve mavinin bir noktada birleştiği müthiş güzelliklere sahiptir.

Beldibi’nden başlayıp Tekirova’ya kadar uzanan doğal plajları, Phaselis Antik Kenti, Kemer marinası, Idyros Antik Kenti, Beydağları Milli Parkı, Göynük Kanyonu, Üçoluk Yaylası, Beldibi ve Sırtlanini Mağaraları, dünyaca ünlü Paris Batığı ile Antalya’ya sadece 40 km uzaklıkta.

18. Çıralı

 

Yarım saatlik tırmanışla ulaşabileceğiniz volkanik bir yamacın farklı noktalarında hiç sönmeden yanan ateş öbeklerine sahip, mitolojik bir bölge olan Chimera (Yanartaş)'a ev sahipiliği yapan, pansiyon olarak kullanılan ağaç evleriyle de ünlü, küçük bir sahil beldesi Çıralı. Ağaç evlerin yanı sıra çadır severlerin de kamp yapabilecekleri çadır alanlarına sahiptir.Enfes bir denize sahip olan  Çıralı sahili aynı zamanda deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanı olarak koruma altındadır.

19. Olympos

 

Çıralı’nın kapı komşusu, doğa ile tarihi eserlerin buluştuğu bir nokta olan Olimpos, zümrüt yeşili bir denize dalabileceğiniz harika Akdeniz güzergahlarından Dünyanın en iyi hosteli ödülüne sahip ağaç evlerde konaklayabileceğiniz Olimpos, mavi yolculuk teknelerinin önemli duraklarından birisi olmakla birlikte Likya Uygarlığı’na ait kalıntıları da bulundurur.

Çıralı Sahilinden yada Olimpos Antik Kenti’nin içinden 20 dakikada yürüyerek ulaşılan Olimpos Plajı, cam gibi denizi ve  beyaz taşlı kumsalı ile muhteşem bir Akdeniz plajı. Bu kumsal da Çıralı kumsalı gibi  caretta caretta deniz kaplumbağalarının da yaşam alanı.

20. Adrasan

 

Olimpos’un 8 km güneyinde, Kumluca’ya bağlı bir mahalle olan Adrasan, 2 km uzunluğundaki kumsalı ve üç yanı çam ormanlarıyla kaplı masmavi denizi ile ünlü. Adrasan’ın yanı başındaki Gelidonya Burnu, Türkiye’nin en eski deniz fenerine ev sahipliği yapıyor.

21. Demre

 

Likya uygarlığının 6 büyük şehrinden biri olan Demre, Noel Baba’nın yaşadığı yer olarak da biliniyor. Hristiyanların haç rotasında yer alan Demre’de St. Nicholaus Kilisesi ilçenin en önemli tarihi yapısı.

Kekova kıyıları da enfes manzaralarıyla Demre’nin yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan bölgesi. Demre, Mavi tur gezilerinin önemli rotalarından da biri. Kekova civarında çok sayıda enfes koylara sahip.

 

22. Kaş

 

Antalya’nın en batıdaki ilçesi Kaş, mavi turların gözdesi olan etkileyici bir tatil beldesi. Kaş ile Kalkan arasında yer alan, yeraltı sularının kumlar arasından süzüldüğü serin, turkuaz renkli denizi ile Kaputaş Plajı, Kaş’ın en popüler turistik noktası.

Kaş Antik Tiyatrosu, Antiphellos Antik Kenti, Xanthos Antik Kenti ve Kaputaş Plajı ile Patara Plajı başlıca görülecek yerleri olmakla birlikte, beyaz duvarlı evleriyle meşhur bir balıkçı köyü olan Kalkan ise Kaş’a yalnızca 25 km uzaklıkta. Yunanistan’ın Meis Adası da Kaş’ın tam karşısında yer alıyor. Schengen vizeniz yoksa Yunan Adaları Kapıda vize uygulaması ile günübirlik ziyaret edebilirsiniz.

Xanthos Antik Kenti, Kaş’a 45 km mesafedeki Kınık’ta yer alan, Lykia bölgesinin en büyük dini ve idari merkezi. Pek çok eserin İngiltere’deki British Museum’a kaçırıldığı Xanthos’ta Zafer Kemeri, Lykia Akropolü ve Bizans Kilisesi görülmeye değer.

 

23.  Likya Yolu

 

Yönetim biçimiyle Batı demokrasilerine ilham veren Likya Uygarlığı Antalya ve Batı Akdeniz coğrafyasında hayat buldu. Antalya havzasının önemli antik yerleşimlerini 509 km’lik güzergahla birleştiren Likya Yolu‘nun büyük bir bölümü Antalya’da.

Dünyanın en güzel yürüyüş yollarından biri olan Likya Yolu, Fethiye’den başlayıp Antalya’ya kadar uzanan 535 km uzunluğa sahip. Parkur üzerinde, Türkiye’nin en güzel manzarasından birine sahip olan Gelidonya Feneri ile pek çok yürüyüş parkuru yer alıyor.

Antalya, araç kiralama, günlük araç, rent a car, rentacar, araba kiralama, oto kiralama,oto kirala, Antalya Havalimanı araç kiralama firmaları, antalya araç kiralama fiyatları, antalya şubesi, antalya gezilecek yerler