/var/www/rentacartime.com/data/www/rentacartime.com/blogdetay.php on line 37
"> /var/www/rentacartime.com/data/www/rentacartime.com/blogdetay.php on line 44
"> /var/www/rentacartime.com/data/www/rentacartime.com/blogdetay.php on line 47
">

Muğla'da Araç Kiralamanın Tam Zamanı

Muğla araç kiralama ve online rent a car hizmeti Time Rent a Car'da. Dalaman Havalimanı araç kiralama hizmetimizden en uygun fiyatlarla yararlanmak ve Muğla'yı keşfetmek için hemen web sitemizi ziyaret edin!

Muğla'da Araç Kiralamanın Tam Zamanı

Muğla, Türkiye'nin Ege kıyısında yer alan büyüleyici bir şehirdir ve yıllardır yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Tarihi mekanları ve doğal güzellikleriyle büyüleyici bir atmosfere sahiptir. Eğer Muğla'ya yolunuz düşerse keşfedilecek çok yer bulunmaktadır. Şehir, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Muğla, Ege bölgesinin en güzel şehirlerinden biridir. Şehrin sınırları Ege bölgesine kadar uzanır ve turizm açısından oldukça gelişmiştir. Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça gibi ünlü tatil bölgeleri de Muğla'ya bağlı ilçelerdir. Muğla'da Akdeniz iklimi hüküm sürer ve yazlar sıcak, kışlar ise yağışlı geçer. Bu da geniş ormanları, temiz havası ve doğal güzellikleriyle dikkat çekmesini sağlar.

Muğla'yı ziyaret ettiğinizde, taş yapıdaki evler dikkatinizi çekecektir. Ayrıca geleneksel Ege mutfağının lezzetlerini tadabileceğiniz restoranlar da mevcuttur. Muğla içinde pek çok tatil beldesi ve tarihi antik kent bulunur. Muğla'da gezilecek yerler denildiğinde geniş bir liste oluşur. Eğlenceye düşkün olanlar için canlı ve hareketli tatil bölgeleri uygunken, sakin bir tatil planlayanlar için de ideal ortamlar sunar. Her iki tatil planına kültürel geziler de ekleyebilirsiniz.

Muğla' da Görülmesi Gereken Yerler

 

1.Halikarnas Mozolesi

 

Bodrum ilçesinde bulunan, Kral Mousolos’un anısına karısı tarafından yaptırılmış olan bu anıt mezar imarı ile Mozole olarak anılmaktadır. Yunan ve Mısır mimarisinin birleşimi olarak inşa edilmiş bu dev mozole dünyanın yedi harikasından birisi olarak kabul edilmektedir. Bölgede olan depremler nedeniyle hasar görmüş ve günümüze ancak kalıntıları ulaşmıştır.

2.Bodrum Kalesi

 

Bodrum Kalesi iki liman arasında, üç tarafı denizlerle çevrili kayalık bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Bodrum Kalesinin kapısından girerken bile tarihin kokusunu ruhunuzda hisseder duvarlarındaki esrarengiz hava sizi büyülenirsiniz. Klasik kale havasından uzaklaşmış muhteşem mimarisi, merdivenlerden çıkmaya başladığınızda sizde hayranlık duygusu uyandırır.

Bodrum Kalesi’nde, gezdiğiniz her bölümde farklı heyecanlar tadar; mücevherlerin, camların ışıltısı ile imrenerek bakarsınız zengin arkeolojik eserlere.

Bodrum Kalesi, 19. yüzyıl sonunda kalenin hapishane olarak kullanıldığı dönemde bir hamam yapısı ile Osmanlı niteliği kazanmıştır. Kale bugün Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılmaktadır. Müze koleksiyonlarında bulunan eserler Türk hamamı, Amphora sergilemesi, Doğu Roma Gemisi, Cam Salonu, Cam Batığı, Sikke ve Mücevherat Salonu, Karyalı Prenses Salonu, İngiliz Kulesi, İşkence ve Katliam Odaları ve Alman Kulesi'nde sergilenmektedir. Ayrıca, 33,5 dönüm genişliğindeki bir arazi üzerine kurulmuş olan kalede açık mekânlarda da eser sergilenmektedir.

Kaleyi gezerken Bodrum'un göz kamaştırıcı manzarasını izlemeyi unutmayın... Bodrum, kaleden bakıldığında bir başka güzeldir.

3.Bodrum Antik Tiyatrosu

 

Bodrum'un ortasındaki Göktepe dağının güney eteklerindeki bu tiyatro, Anadolu'nun en eski tiyatrolarından biridir. 1960'larda bir grup Türk tarafından restore edilen bu tiyatro, günümüzde de Bodrum'daki birçok festivale sahne olmaktadır. Tiyatro'yu görmeye gelen turistler orada öylece oturup, limandan çıkan ve limana yanaşan tekneleri izlerlerken, o keyifli saatlerin nasıl da geçiverdiğini fark etmezler.

Tiyatronun ilginç nitelikleri arasında, oyunlardan önce Diyonyus uğruna kurbanların kesildiği sunağı ve bazı koltukların arasındaki belki de gölgelik olarak kullanılmış olabilecek delikleri sıralayabiliriz. Her koltuk arasında 40 cm'lik bir mesafe bırakılmış olan tiyatro 13.000 kişi kapasitelidir. Göktepe dağına kısa bir tırmanış sırasında, taştan oyulmuş mezar taşlarını görebilirsiniz. Roma ve Helenistik çağdan kalan bu oyulmuş mezar taşları, bir zamanların ölüm sembollerini ve çeşitli lahitleri hala üzerlerinde taşımaktadır (Bazı kalıntılar halen kale müzesinde sergilenmektedir).

4.Yediler Manastırı

 

Yediler Manastırı: Bafa Gölü manzaralı her yıl binlerce turistin ziyaret akınına uğrayan ve doğal güzelliğiyle de dikkat çeken bölgeye ulaşmak için yaya olarak yaklaşık 3 saatlik yolculuk yapılması gerekiyor. Öte yandan bölgede bulunan ve Alman arkeologlar tarafından tarihte tespit edilen en eski insan tasvirlerinin bulunduğu mağaralar da tarihsel öneme sahip. Özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Kapıkırı ve Gölyaka’daki alanlar Hıristiyanların kutsal mekanlarından kabul ediliyor

5.Akkum Koyu

 

Akkum Koyu: Yaz tatillerinin hayal edilen noktalarından biri olan Selimiye; sessiz, sakin ve bir o kadar keyifli havasıyla her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapar.

Tüm yılın yorgunluğunu bir nefeste alan Selimiye, Akkum Koyu’yla göz kamaştırır. Akkum Koyu’nu sadece bir kez görmek bile ne kadar harika bir coğrafyada yaşadığımızı hissettir. Fakat bir kere gördünüz mü, tatilinizin kalan kısımlarını burada geçirmek isteyeceksiniz.

6. Sarıgerme Plajı

 

Sarıgerme Plajı: Dört mevsimin yaşandığı Türkiye’de özellikle yaz turizminde önemli bir noktadır Muğla. İlçesinden köyüne birçok turistin akın ettiği şehir birbirinden güzel plajlarıyla gelen herkesi dinlendirmektedir.

Muğla’da tatil yapmayı planlıyorsanız, Sarıgerme Plajı’nın muhteşem manzarasında ve tertemiz sularında vakit geçirmeyi sakın unutmayın. Ortaca’da bulunan plaj, eski adı Osmaniye olan Sarıgerme Köyü’ndedir ve aynı zamanda Mavi Bayraklı plajlarımızdan biridir.

7. Günlüklü Koyu

 

Günlüklü Koyu: Muğla – Fethiye’de bulunan Günlüklü Koyu, Muğla’nın en çok bilinen koylarından biridir. Küfre Koyu, Kumlubük Koyu ve Bördübet Koyu gibi… Fazlasıyla plaja sahip olan Günlüklü Koyu çevresindeki otellerin veya pansiyonların birinde konaklayarak muhteşem bir tatil yapmaya başlayabilirsiniz.

8.Bozukkale Koyu

 

Bozukkale Koyu: Marmaris’in Bozburun Yarımadası’nda, irili ufaklı adalarla çevrili sayısız koy bulunuyor. Bu bölge saklı cennetler diyarı adeta. Akdeniz’e doğru ilerleyen bir koy silsilesi düşünün. İşte bu yarımadanın en uç noktasında, Karaburun’u geçtikten sonra karşınıza ilk çıkan koy Bozukkale Koyu. Değirmenburnu ile Kaleburun arasında yer alıyor. Genellikle tekneyle ulaşılan Bozukkale Koyu’na, Söğüt’ten Marmaris Taşlıca Köyü Serçe Limanı’na araçla gelip, buradan yürüyerek de ulaşabilirsiniz.

9.Milas Müzesi

 

Milas Müzesi ilk kez 1983 yılında bakanlık onayı ile Bodrum Müzesi’nden devredilen eserler ve ilçe sınırları içerisindeki kazılardan çıkan eserlerin bir araya toplanmasıyla oluşturulmuş ve 1987’de ziyarete açılmıştır. Müze müdürlüğü Milas Kültür Merkezi binası içerisinde yer almaktadır. Kültür Merkezi, toplam yüzölçümü 1556 m² lik bahçe içinde bodrum katı üzerine iki katlı inşa edilmiş yaklaşık 400 m² genişliğinde bir binadır. Binanın giriş katında müze sergi salonu ile idari birimler yer almaktadır.

 

10. Dalaman Çayı

 

Dalaman Çayı: Dalaman Çayı küçük fakat suyu bol Akdeniz havzası akarsularından. Gülhisar’ın güneyinde Yeşilgül Dağının kuzey yamaçlarından çıkar. Acıpayam yakınlarına kadar kuzey yönünde akar. Bu sırada suyu bol değildir. Eşler dağından gelen küçük çaylarla birleşerek suyu bollaşır. Acıpayam Ovasında büyük bir dirsek yaparak güneybatıya doğru akmaya başlar. Acıpayam ovasından sonra dar ve derin vadilerin içinden akar. Arazi çok arızalı olduğundan pekçok çağlayan meydana getirir.

11. Kızkumu

 

Kızkumu: Marmaris tatilinizin ve gezinizin en önemli noktalarından biridir Kızkumu. Marmaris’e gelen yerli ve yabancı turistler Kızkumu’nu ziyaret etmeden kesinlikle ayrılmazlar. Kızkumu Marmaris, Orhaniye beldesine oldukça yakındır.

Sessizlikte sadece kendi iç sesinizi duyarsınız Kızkumu’nda. Kalabalıktan uzak, doğayla iç içe, çam ağaçlarının arasında bir doğa yürüyüşü… Alışılmışın dışında olan görüntüsü herkesi hayrete düşürüyor aynı zamanda. Kırmızı kumdan meydana gelen bir oluşum üzerinde yürünebiliyor. Denizin üstünde yürüyüp farklı heyecanlar yaşayacağınız Kızkumu’nun bir de efsanesi vardır.

12. Uzunyalı Plajı

 

Uzunyalı Plajı: Muğla-Marmaris’te bulunan Uzunyalı Plajı, turistlerin denize girmek için en çok tercih ettiği yerlerden biridir. Çünkü hem ulaşımı fazlasıyla kolaydır hem de tertemiz bir denize sahiptir.

Her ne kadar kalabalık olsa da bu durumdan kimsenin bir şikâyeti yok.. Plaj, Marmaris’in merkezinde bulunmaktadır.

13. Azmak Nehri

 

Azmak nehri, Muğla, Akyaka’da bulunan doğal güzelliklerden biridir. Yanında sazlıkları ve ördekleri görebileceğiniz bu doğal güzellik bir tatlı su nehri olarak karşınıza çıkar. Kendinizi cennette hissedebileceğiniz Azmak Nehri’ni gezmediyseniz, diğer güzellikleri ile beraber giden turistleri kendine hayran bırakan Akyaka’yı mutlaka gezmelisiniz.

14. Cennet Adası

 

cennet adasi

Cennet Adası: Ormanlarla çevrili bir köşede, hem denizin hem de güneşin tadına doyacağınız, huzuruyla tüm stresinizi üzerinizden atacağınız Cennet Adası, Marmaris’te sizleri bekliyor.

Her ne kadar cennet adası dense de aslında Nimara isimli bir yarımadadır bu bölge. Teknelerin uğrak yeridir aynı zamanda. Eşsiz bir doğa yürüyüşü de sunan Cennet Adası, kolay ulaşıma sahiptir. Yalancı Boğaz’a gelip, buradan yürüyüş yaparak Cennet Adası’na ulaşabilirsiniz.

15. Boncuk Koyu

 

Marmaris Boncuk Koyu: Görenlerin hayranlığını kazanacak kadar muhteşem bir yer olan Marmaris Boncuk Koyu, hem kolay bir ulaşım sağlar hem de harika bir tatil fırsatı sunar. İsmini, denizindeki minik çakıllarından alır. O kadar temiz bir sahili vardır ki; su altı görüş mesafesi 15-20 metreye kadar iner. Koya Çamlı Köyü yolunu takip ederek ulaşabilirsiniz.

16. Saklıkent Kanyonu

 

saklikent_kanyonu

Saklıkent Kanyonu: Bir keçi çobanı tarafından 15 yıl önce keşfedilmiş Fethiye’nin doğal güzelliği Saklıkent Kanyonu. Burayı keşfeden çoban hükumetten burayı kiralayıp işletmeye başlamış. İçeride müşterilere hizmet verdiği bir restoranı bulunuyor. Saklıkent Kanyonu, 18 kilometrelik bir derinliğe sahip. Bu uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun kanyonu olma özelliği taşıyor.

17. Kargı Koyu

 

Kargı Koyu: Kargı Koyu ya da birçoğunun bildiği adıyla Camel Beach, Muğla İli Bodrum İlçesi içerisinde bulunmaktadır. Bodrum’un batısında yer alan bu koy adını eskiden beridir sahilde yatan develerden almaktadır. Günümüzde de deve turlarının yapıldığı bu koy bu nedenle çocukların ve çocuklu ailelerin oldukça ilgisini çekmektedir. Sığ denizi ve tertemiz kum plajıyla da bölgeye gelen turistlerin dikkatini çeken, Bodrum tatil yerleri arayanların tercih ettiği bir yerdir.

18.Sultaniye Kaplıcaları

 

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde binlerce yıldır kullanılan Sultaniye Kaplıcaları ve çamur banyoları yabancı turistlerin de ilgi odağı oldu.İlçeye adını veren Köyceğiz Gölü'nün güneybatı kıyısında bulunan ve mineral değerleri açısından Türkiye'nin nadir kaplıcalarından biri olduğu belirtilen Sultaniye Kaplıcaları, şifalı sularının yanında çamur banyosuyla da öne çıkıyor.Kapalı ve açık havuzları bulunan Sultaniye Kaplıcaları'na turistler, Köyceğiz ve Dalyan'dan hareket eden günübirlik teknelerle geliyor. Kaplıcalara Köyceğiz ilçesinden de karayolu ile ulaşım sağlanıyor.Antalya, Marmaris ve Fethiye'den  gelen turistler Dalyan Kanalı'nda bindikleri teknelerle Köyceğiz Sultaniye Kaplıcalarına ulaşıyor. Köyceğiz'de sabahın erken saatlerinde hareket eden günübirlik tur tekneleri de ilçeden aldıkları turistleri bölgeye taşıyor.

19.Kelebek Vadisi

 

Kelebek Vadisi: Ölüdeniz beldesi içerisinde bulunan bu vadiye Fethiye Ölüdeniz’den kalkan motorlarla ulaşabilirsiniz. Gelir gelmez sizi cennetten bir bahçenin içinde hissettirecek bu vadi yılın her günü gerek yerli, gerek yabancı birçok ülkeden turist ile birlikte vakit geçirmek için oldukça güzel bir yerdir.

20. Kabak Koyu

 

Dünyanın koruma altına alınan 100 dağı arasında yer alan Babadağ’ın eteklerinde, endemik bitki çeşitliliği, yaban hayatı ve 200 metrelik koyuyla, özellikle genç seyahat severlerin tercih ettiği Kabak KoyuFethiye merkeze 33 km uzaklıkta.

Türkiye’de ender rastlanan bir jeolojik yapıya sahip olan Kabak Koyu, üç tarafı dağlarla çevrili, kanyon biçimindeki derin bir vadi ve bu vadinin denize açılan çakıllı kumsalından oluşuyor.

Muğla, araç kiralama, günlük araç, rent a car, rentacar, araba kiralama, oto kiralama,oto kirala, Dalaman Havalimanı araç kiralama firmaları,  muğla araç kiralama fiyatları, muğla şubesi, muğla gezilecek yerler